петак, 30. јул 2021.

Измена режима јавног превоза

Због извођења радова на изградњи Булевара патријарха Павла, од 1. августа до 1. септембра доћи ће до промена у раду линија јавног превозa, најављено је из Секретаријата за јавни превоз.

Возила са линије јавног превоза 42 ће саобраћати у оба смера трасом: Бахтијара Вагабзаде – Борска – Варешка – Патријарха Димтирија и даље редовном трасом.

Возила ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта ЈЛП-а.

Због извођења радова у сврху полагања канализационих цеви на раскрсници Угриновачке и Тршћанске улице, од 31. јула до 15. августа се мења режим рада линија јавног превоза.

Радови подразумевају заузеће десне саобраћајне траке Угриновачке улице, гледано у смеру ка центру града, на делу од зоне раскрснице са Улицом босанском до зоне раскрснице са Улицом Бранка Пешића од 31. јула до 1. августа. Током извођења радова у овој фази Угриновачка ће на овом делу бити једносмерна ка Банатској улици, па ће се возила са линија 81, 81Л и 85 у овом смеру кретати својим редовним трасама, док ће у супротном смеру саобраћати Угриновачком, Филипа Вишњића, Цара Душана, Добровољачком, Угриновачком улицом и даље редовним трасама.

Због извођења радова на изградњи дистрибутивне топловодне мреже са прикључцима у Улици Венизелосовој, на делу од Улице кнез Милетине до Улице Гундулићев венац, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Радови се изводе у Улици Венизелосовој (десна коловзна трака и део тротоара), следећих 51,6 метара гледано у смеру према Улици цара Душана од 1. до 12. августа. 

Током извођења радова у овој фази, Улица Венизелосова ће бити једносмерна ка Дунав станици, па ће се возила на линији јавног превоза 37, смер ка терминусу „Кнежевац”, кретати следећом трасом: Поенкареова – Цвијићева – Булевар деспота Стефана – Џорџа Вашингтона – Цара Душана – Француска и даље редовном трасом, док у супротном смеру ће ићи редовном трасом.