четвртак, 9. септембар 2021.

Радојичић: Параолимпијци су наши хероји, понос Београда и Србије

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је заједно са шефом Делегације Европске уније Емануелом Жофреом, помоћником министра омладине и спорта Дарком Удовичићем, председником Параолимпијског комитета Зораном Мићовићем и председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем примио данас у Старом двору учеснике Параолимпијских игара у Токију.

Градоначелник је изразио своје задовољство што су учесници Параолимпијских игара дошли у Стари двор и захвалио на свему што чине за наш спорт и нашу земљу.

– Важно је такмичити се и освојити медаље, али осећај да имамо вас и да представљате нашу земљу је изузетан. Имао сам пуно прилика да као лекар сарађујем са људима који имају проблеме попут ваших. Зато знам колико сте јаке личности, непоколебљивог духа. Ви сте пример човечанству, нашем граду и земљи колико човек са чврстим карактером, јаком жељом, вољом и мотивацијом може постићи – рекао је градоначелник.

Градоначелник Радојичић је нагласио да без чврстине карактера не би било могуће постићи овакве резултате и учествовати у овако великом такмичењу.

– Из тог разлога данас славимо ваш повратак и ваше медаље. Седам спортова, 19 такмичара и шест медаља су само закључак који износимо у бројкама. Оно што је најважније јесте да сте се такмичили и послали поруку да Србија има дивне људе као што се ви. Поносан сам на вас, а сигуран сам да су и Београд и Србија – закључио је Радојичић.

Шеф Делегације Европске уније Емануел Жофре истакао је да је пре шест дана дошао у Србију, те да је ово први јавни догађај на коме учествује.

– Нема бољег начина од обележавања повратка параолимпијаца да започнем свој мандат. Ви сте у Токију одрадили сјајан посао, јер је то било такмичење са великом конкуренцијом. Поред шест медаља, које сте донели у Србију, освојили сте и личне рекорде. Знам да су Делегација Европске уније и Европска унија подједнако поносни на ваше резултате јер смо могли бити део вашег успеха. Када имате јаку вољу можете да постигнете сјајне резултате – рекао је Жофре.