уторак, 14. септембар 2021.

За ђаке Врачара 4.941 таблет, за учитеље и наставнике 268 лаптопова

Подела таблет рачунара основцима од трећег до шестог разреда основних школа на територији општине Врачар настављена је, а захваљујући Граду Београду у врачарске школе стигао је 4.941 таблет за ученике, као и 268 лаптопова за учитеље и наставнике.

Почетку поделе у ОШ „Светозар Марковић” присуствовали су председник градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић, члан Већа за образовање Драги Лукић, шеф Кабинета председника Никола Јеленковић и директорка школе Ивана Оролицки.

Недељковић је том приликом рекао да му је драго што је део почетка нове дигиталне ере у основном школству и образовању уопште.

– Град Београд је издвојио средства и покренуо овако значајан пројекат који ће свој деци пружити једнаке могућности за образовање. То је нарочито важно у ситуацији пандемије када сви треба да смо умрежени како би се дигитална настава спроводила без сметњи. За врачарске школе стигао је 4.941 таблет, а за учитеље и наставнике 268 лаптопова. Ово је значајно улагање у будуће генерације, које ће дати озбиљне резултате на дугорочном плану. У овој школи су за ученике од трећег до шестог разреда обезбеђена 464 таблета – прецизирао је Недељковић.

Директорка школе Ивана Оролицки захвалила је Граду Београду и Градској општини Врачар на овако важној акцији која ће знатно олакшати процес спровођења наставе на даљину, али и родитељима растеретити буџет у септембру.

– Модеран, савремен начин образовања ће непогрешиво допринети друштвеном развоју наше земље. Акција поделе таблета, на којима ће бити дигитални уџбеници које ћемо користити како у непосредној настави у школи тако и у настави на даљину, помоћи ће нам много у овој ситуацији – рекла је Оролицки.