четвртак, 16. септембар 2021.

Настављена подела таблет уређаја у врачарским школама

Таблети намењени ђацима трећег, четвртог, петог и шестог разреда подељени су у још три врачарске школе. Председник градске општине Врачар Милан Недељковић посетио је школе „Краљ Петар Други Карађорђевић”, „Јован Миодраговић”  и „Народни херој „Синиша Николајевић” и ђацима тих школа уручио ове вредне поклоне.

– Таблети са образовним апликацијама специјално су дизајнирани да вам олакшају учење и побољшају ваше информационо-дигиталне способности. Осим што путем њих можете пратити наставу, они могу имати и другу намену – у изради домаћих задатака, раду на школским пројектима или за припрему презентација. Захваљујући Граду Београду и Општини Врачар добили сте могућност да, као и у неким високо развијеним европским земљама, на савремен начин путем модерне технологије пратите наставни план и програм – рекао је Недељковић.

Директори ових школа упутили су захвалност заменику градоначелника Горану Весићу и Градској општини Врачар, изразивши очекивање да ће таблет рачунари веома користити, нарочито у извођењу наставе на даљину, као и да је децу лакше заинтересовати за час путем дигиталних уџбеника и презентација.

Родитељи ученика посебно су се обрадовали овим вредним поклонима, нагласивши да их, за разлику од куповине папирних књига које се стално мењају и врло су скупе, дигиталне књиге које се читају са таблета не коштају ништа, а све им је доступно кроз неколико кликова.

Догађају су присуствовали чланови Већа Драги Лукић и Биљана Ракић, као и шеф Кабинета председника градске општине Врачар Никола Јеленковић.