субота, 18. септембар 2021.

„Пешачка недеља” и „Бициклијада” у недељу

Поводом обележавања кампање „Европске недеље мобилности” која се ове године одржава од 16. до 22. септембра, у недељу, 19. септембра, биће организоване „Пешачка недеља” и „Бициклијада”.

„Пешачка недеља” ће бити организована од 10 до 15 часова, током које ће грађани имати прилику да учествују у богатом културно-едукативном програму за најмлађе.

Посетиоци ће имати прилику да искористе услуге бесплатног сервиса за поправку бицикала на штанду Бициклистичког савеза Србије, на Теразијама.

Код Палате „Албанија” биће организоване еколошке радионице за децу на тему важности коришћења бицикала и осталих видова еколошког превоза, с почетком у 10 часова.

На бини која ће бити постављена код Палате „Албанија” у 12 часова биће организована и свечана додела награда победницима наградног фото-конкурса „Одржива мобилност за здравији живот”, а након доделе биће уприличена и дечја позоришна представа „Цврчак и мрав” у организацији Дечјег културног центра Београда.

Током трајања „Пешачке недеље” саобраћај ће бити затворен од Трга Републике до Трга Славија од 7 до 17 часова.

„Бициклијада” ће бити организована од 11 до 12 часова на бициклистичкој стази код Спортског центра „25. мај” где ће учесници „Бициклијаде” такође имати прилику да искористе услуге бесплатног сервиса за поправку бицикла од 10 до 13 часова.