уторак, 21. септембар 2021.

Весић: Решавање проблема грађана је права локална политика

За три месеца обићи ћу 150 насеља и разговарати са људима путем „покретне канцеларије”. Разговор са грађанима је суштински посао којим треба да се бави неко ко је у локалној самоуправи јер решавање проблема грађана представља праву локалну политику, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Гостујући на ТВ Пинк он је рекао да је првог викенда обишао пет села у Обреновцу и у разговору са мештанима видео који их проблеми муче и како они могу да се реше.

– У Баричу смо причали о изградњи новог вртића, канализацији и постројењу за прераду отпадних вода, у Уровцима о томе да урадимо централну улицу, која већ данас почиње да се ради, као и дечје игралиште, а у Грабовцу ћемо урадити сеоски дом, пут око гробља. У сваком од тих насеља које смо обишли постоји неки проблем и ми их решавамо – рекао је Весић.

Он је истакао да је посебно срећан јер је већ дан после првог обиласка и покретања акције добио 63 имејла у којима су људи из различитих делова града тражили да дође и да прича са њима.

– То значи да је акција веома успела иако покушавају да је оспоре, али мени је драго што су грађани то добро прихватили. Тек у разговору са грађанима видите какви су им проблеми, а велики део њих се може решити једним телефонским позивом – истакао је Весић.

Према његовим речима, председник Вучић од локалних и других функционера тражи да буду међу народом и да решавају проблеме.

– Где год да дођемо увек ће бити нешто што треба да се реши. Суштина је у томе да сте у сваком месту нешто урадили. С поносом могу да кажем да не постоји село на територији Београда у којем нешто нисмо урадили. Нисмо решили све проблеме, али решавамо проблем по проблем – нагласио је Весић и додао да Београд постаје боље место за живот свих људи.

Весић је изразио задовољство што је у Београду отворено скоро 190.000 нових радних места од 2014. до данас, те додао да то значи да људи нормално живе од свог рада.

– У недељу сам имао стотине разговора са грађанима, а ниједно у вези посла – нагласио је Весић.

Весић је представио своју нову књигу „Варош београдска”, која се састоји од 15 прича о Београду.

Приче су, како је истакао, већим делом из средњовековне историје наше престонице.

– Намењена је углавном средњошколцима и старијим основцима. Читаоци ће имати прилику да прочитају занимљиве приче са богатим илустрацијама академског сликара Небојше Ђурановића – указао је Весић.