уторак, 21. септембар 2021.

Јавни позив за подршку грађанима за куповину бицикала

Једна од мера за смањење загађености ваздуха, предвиђених Акционим планом квалитета ваздуха у Београду, јесте и пружање подршке грађанима за куповину бицикала. За ову намену Секретаријат за заштиту животне средине je издвојио десет милиона динара.

У складу с тим, расписан је и јавни конкурс за финансирање, односно суфинансирање пројекта од јавног интереса из области која је као обавеза Града дефинисана акционим планом, односно другим планским документима, а којом се подстиче остваривање циљева из области заштите животне средине и које реализују удружења на територији Београда. 

На конкурсу је изабрано Удружење „Југо циклинг кампања” из Београда. Удружење ће сутра објавити јавни позив за пружање подршке грађанима за куповину бицикла као еколошки прихватљивог транспорта „Купујеш бајк? Уштеди 5.000”. Конкурс ће бити објављен на сајту удружења www.bicikl.info, а захтеви се подносе електронски. На овом сајту већ данас може се прочитати упутство о начину конкурисања, а од сутра, с почетком у 7 часова могу се и поднети захтеви. Право учешћа на овом позиву имају сва физичка лица која имају важећу личну карту с пребивалиштем на територији Београда.

Појединачни износ средстава који се додељује грађанима по овом јавном позиву је 5.000 динара.

Јавни позив ће бити отворен од 22. септембра (у 7 часова) до 24. септембра (до поноћи).