субота, 25. септембар 2021.

Радојичић: УН Хабитат импресиониран резултатима Београда

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се у Старом двору с Маимуном Мод Шарифи, извршном директорком УН Хабитата (Програм Уједињених нација за насеља).

– Веома сам задовољан данашњим разговором. УН Хабитат у овом тренутку нема канцеларију у Београду, тако да је вест да ће ова агенција Уједињених нација од следеће године бити присутна и у нашој земљи веома добра. Документ УН Хабитата „Нова урбана агенда” о којем је, између осталог, било речи на овом састанку је веома занимљив. Све што је досад урађено, као и наши планови за Београд, уклапају се у оно што предвиђа „Нова урбана агенда” – рекао је градоначелник Радојичић.

Током састанка, чланови делегације Града су одржали презентацију кроз коју је делегација УН Хабитата могла да се упозна са Генералним урбанистичким планом, детаљима пројекта „Линијски парк”, као и активностима Града у смислу заштите животне средине и унапређења квалитета живота Београђана.

– Наши гости су били импресионирани свиме што је Град досад учинио и добили смо похвале, које су нам мотив да наставимо у истом правцу. На основу онога што су видели у презентацији, сугерисали су у које пројекте УН Хабитата би Београд могао да се укључи и дâ свој допринос. Такође, Мод Шарифи је упутила позив Граду да учествује у Светском урбаном форуму, који ће се у јуну 2022. године одржати у Пољској, будући да сматра да би било веома корисно да се и други светски градови упознају с резултатима које је остварио Београд – закључио први човек Београда.