субота, 25. септембар 2021.

Радојичић: Вучићево излагање у Будимпешти даје јасан правац

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је у гостовању на ТВ Хепи говорио о субвенцијама за куповину бицикала. Радојичић је подсетио да се на конкурс јавио знатно већи број људи од 2.000, колико може добити средства за ову сврху од Града Београда. 

– Субвенција по особи износи 5.000 динара и ја се радујем да су Београђани показали велику заинтересованост на овом конкурсу. У Београду тренутно постоји 100 километара бициклистичких стаза, а планирамо да за десет година буде изграђено 500 километара. Током „Европске недеље мобилности”, која је управо завршена, спровели смо кампању подизања свести грађана о важности коришћења немоторизованих видова кретања. Даљом изградњом инфраструктуре унапређујемо урбану мобилност и бринемо о очувању животне средине – рекао је први човек Београда додајући да ће инсистирати на томе да се за следећу годину обезбеди још више средстава у буџету за субвенције за куповину бицикала.

Градоначелник Београда је нагласио да план развоја Београда иде у правцу даљег спуштања Београда на реке. 

– Изградња линијског парка је део овог плана и пружаће се од Бетон хале до Панчевачког моста у дужини од 4,8 километара. Идејно решење је радило 55 наших младих архитеката и у овом тренутку је у припреми техничка документација за реализацију прве фазе овог пројекта. У плану  је изградња и Биокампуса на Вождовцу, у оквиру којег ће бити изграђена зграда Биолошког факултета, као и Центар за генетичка истраживања. Београд води бригу о универзитетском развоју града, циљ је да задржимо младе људе да остану и искористе стечено знање радећи у својој земљи. Као градоначелнику приоритет ми је да се Београд развија у правцу здравог града са најбољим условима за раст и развој деце и младих. 

Говорећи о правцима развоја на којима је инсистирао од првог дана и својој визији Београда као здравог, зеленог града и града по мери деце и младих, као и неопходности стварања услова да млади остану овде, живе и раде у одличним условима, градоначелник Радојичић се осврнуо на излагање председника Србије на Четвртом демографском самиту у Будимпешти.

– Подсетио бих на изванредно излагање председника Вучића, у којем је посебно истакао да нам нема будућности ако не водимо рачуна о броју деце која ће се рађати, али и о томе да тој деци пружимо добру базу за даљи раст, развој и образовање – закључио је први човек Београда.