недеља, 26. септембар 2021.

Покретна канцеларија Горана Весића данас у Лазаревцу

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас са сарадницима општину Лазаревац, а у његовој покретној канцеларији у оквиру акције „Београд побеђује” грађани Великих Црљена и самог Лазаревца могли су да изнесу своје сугестије и да разговарају са њим. Како је том приликом најавио, за 30 дана почеће изградња канализације у Великим Црљенима, као и фабрике за прераду отпадних вода. Ово је део пројекта „Чиста Србија” Владе Републике Србије и Народне Републике Кине, појаснио је Весић. 

– Радимо 52 километра канализације, целу фабрику за прераду отпадних вода, а касније ће се и друга насеља прикључити на ту канализациону мрежу, међу којима су Степојевац и Соколово. Поред тога, разговарали смо о изградњи нове фискултурне сале у ОШ „Свети Сава” и то ће радити заједно Општина и Град. Ова сала ће бити завршена током следеће године, те ће деца Великих Црљена имати услове као и друга деца. Разговарали смо и о путу за Јунковац, који је обећан када смо премијерка и ја били овде на вакцинацији, а требало би да га раде „Путеви Србије” у чији програм је пут уврштен. Причали смо и о реконструкцији пијаце у Великим Црљенима, а радиће се пијаца и у Лазаревцу – прецизирао је Весић.

„БГ воз” обезбедиће да људи из Лазаревца на сваких 10 до 12 минута „у шпицу” имају везу до Београда, а сваких 45 минута „ван шпица”. Ово ће подразумевати, додао је Весић, да ће станице бити чешће и радиће се тамо где људи живе. 

– Овде постоји још много проблема, као у сваком насељеном месту, али суштина је да решавамо проблем по проблем. На тај начин ћемо сваки пут имати све мање проблема и показати да ова места имају исти третман као и други делови Београда. Људи и деца који живе овде треба да буду равноправни са онима из других делова Београда. За ово је доста заслужена Општина и могу да кажем да је ово једна од наших најбољих општина. Председник општине Лазаревац Бојан Стевић се доста труди и бори за општину. Чињеница је и да у последњих седам до осам година улагање града у приградске општине повећано пет до шест пута. То никада није довољно јер су приградске општине деценијама заостајале и треба много времена да се тај јаз премости, али је ситуација сада боља него јуче. У локалној политици нема великих циљева и суштина је да данас људима буде боље него јуче, а сутра боље него данас. Имамо подршку грађана јер они виде да се трудимо. Чак и ако има нешто што не можемо одмах да урадимо они виде да постоји залагање да се реше проблеми и не бежимо ни од једног проблема. Овде долазе људи слободно и свако пита оно што га мучи, а ми се трудимо да те проблеме решимо – рекао је Весић.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић изразио је задовољство због новог вида комуникације. 

– Данас смо са сарадницима, на челу са Гораном Весићем, на отвореном разговарали не само са грађанима Месне заједнице „Велики Црљени” него и са грађанима суседних месних заједница. Упознали смо их са свим шта је урађено, као и са плановима за оно шта ће се радити. Чули смо њихове потребе. Обезбедили смо средства за изградњу канализационе мреже, општина финансира педесет одсто за изградњу фискултурне сале, а договорено је и да се направи модерна велетржница на делу где се налази пијаца. Мислим да ће ово бити оправдана улагања. Досад смо с грађанима разговарали у канцеларијама у општини, на зборовима грађана, али ово је нешто ново и задовољан сам одзивом људи који су дошли данас. На овај начин се може одговорити потребама грађана и оправдати њихово поверење – истакао је Стевић.