субота, 16. октобар 2021.

Одржана акција „Минут је до 12”

Под покровитељством Градске општине Земун, Удружење пацијената „Леука” и Служба за трансфузиологију KБЦ „Земун” одржала је акцију „Минут је до 12” у сврху прикупљања крви, проширења базе давалаца тромбоцита и уписа потенцијалних донора у национални регистар матичних ћелија.

– И надаље ћемо подржавати овакве акције. У плану је да их буде и до три пута годишње, поред оних редовних активности када у земунским насељима организујемо акције давалаштва крви. Пацијенти буквално зависе од донора, а оно што им они пружају не може да се плати, већ је потребно да свако од нас покаже добру вољу и давањем крви допринесе да овакве акције буду успешне – рекао је председник Скупштине општине Земун Мирослав Гајић. 

Он је захвалио организаторима акције, а посебно грађанима који су се одазвали апелу. 

– Ви можете да им спасете животе, а за њих је минут до 12, јер тренутно је велики број наших суграђана који су у преломној фази свог лечења – истакао је Гајић у галеријском простору Канцеларије за младе Градске општине Земун. 

Tоком протекле седмице у галеријском простору Канцеларије за младе посетиоци су имали прилику да виде изложбу ликовних радова Kатарине Станојловић, студенткиње графичког дизајна, која је својеврсни промотер ове хумане акције. Радови су настали у болничкој соби, тачније у изолационом блоку Клиничког центра, у време док је ауторка чекала на трансплантацију матичних ћелија, наводи се у саопштењу Општине Земун.