субота, 6. новембар 2021.

Никола Никодијевић заказао седницу Скупштине Града Београда за 8. новембар

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за понедељак, 8. новембар, 33. седницу Скупштине града. Седница ће се одржати у великој сали зграде Народне скупштине Републике Србије у Краља Милана, с почетком у 10 часова.

Најважнија тачка дневног реда јесте Предлог плана генералне регулације шинских система у Београду са елементима детаљне разраде за прву фазу прве линије метро система. Осим овог плана, пред одборницима ће наћи још два плана детаљне регулације, као и две измене и допуне планова. 
На дневном реду су, дакле, Предлог плана детаљне регулације дела насеља Церак Виногради, градска општина Чукарица, и Предлог плана детаљне регулације подручја између привредне зоне „Ауто-пут” и Аеродрома „Никола Тесла”, градска општина Нови Београд, а измене и допуне планова детаљне регулације односе се на четири месне заједнице општина Звездара и Вождовац и за потез дуж улица Земунска – Тошин бунар у Новом Београду.

Такође, пред одборницима ће се наћи измена и допуна плана детаљне регулације за део блока између улица Адмирала Гепрата, Кнеза Милоша, Балканске и Немањине у градској општини Савски венац, као и план детаљне регулације за просторну целину уз улицу Дунавски кеј, Линијски парк – Београд и Улицу Жоржа Клемансоа у општина Стари град. 

Одборници ће одлучивати и о остваривању права на финансирање трошкова поступка биомедицински потпомогнутог оплођења за парове са једним дететом, о изменама Одлуке о утврђивању закупнина за пословни простор на којем је носилац права јавне својине Град Београд, односно на којем Град Београд има посебна својинска овлашћења. Такође, и о Предлогу одлуке о изменама и допунама Одлуке о начину плаћања комуналних услуга, Предлогу одлуке о измени Одлуке о комуналном реду, као и о Предлогу одлуке о изменама и допунама Одлуке о уређивању и одржавању гробља и сахрањивању. На дневном реду ће се наћи и Предлог одлуке о изменама Одлуке о постављању баште угоститељског објекта, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о постављању тезги и других покретних привремених објеката на територији града Београда. 

Одборници ће одлучивати о Предлогу решења о измени Решења о образовању одбора за подизање споменика Вудру Вилсону, као и о Предлогу одлуке о додели назива улице на Звездари по некадашњем југословенском боксеру Мати Парлову.

На дневном реду је и Предлог одлуке о повећању основног капитала ЈКП „Зеленило – Београд”, као и поједина решења о којима ће се одлучивати по скраћеном поступку. 

Седница Скупштине Града Београда биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести ковид-19, које је препоручио Градски завод за јавно здравље Београд.