петак, 19. новембар 2021.

Посађена нова стабла код Моста на Ади и у парку „Ушће”

Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” данас је заједно са друштвено одговорним компанијама које су донирале стабла Београду засадило 150 стабала.

У данашњој акцији са Европским фондом за Балкан засађено је 50 садница смрче на десној обали Саве, у близини Моста на Ади. Данашња садња је део акције „Дрво пријатељства” коју овај фонд спроводи истовремено у више градова региона.

У парку „Ушће” на Новом Београду засађено је 100 стабала јавора, који су донација компаније „Smurfit Kappa”.

– Ове године обележавамо сто година од оснивања компаније. Сматрали смо да је због израженог загађења и климатских промена најадекватнији начин да обележимо јубилеј тако што ћемо поклонити Београду и Београђанима сто стабала – рекао је директор компаније „Smurfit Kappa” Милан Марковић.

ЈКП „Зеленило – Београд” наредне године има у плану садњу око 8.500 нових садница на зеленим површинама у граду. „Зеленило” позива друштвено одговорне компаније да се придруже у садњи и помогну да се зелени фонд града увећа. Континуирана садња нових стабала је свакако још једна потврда одговорног односа према очувању и унапређењу зелених површина.