среда, 24. новембар 2021.

Одржан јавни час за уличне уметнике

Јавни час за сликарe, музичарe и извођачe артистичког програма за добијање одобрења за наступање на површинама јавне намене и површинама у јавном коришћењу на територији града Београда одржан је у Хали 4 Београдског сајма.

На јавном часу, по завршетку конкурса, узело је учешће више од 200 уметника, уз поштовање епидемиолошких мера, саопштили су данас из Беоком сервиса.

– Музичари су представили разноврсни програм и извели комаде класичне и етно-музике, блуза и џеза, као и других жанрова. На јавном часу представили су се музичари свих узраста и категорија – певача, гитариста, фрулаша – од аматера ентузијаста до врхунских извођача и професионалних музичара – наводи се у саопштењу.

Представило се и десетак кловнова, жонглера, артиста и уличних забављача колажом разноврсних и занимљивих тачака, од акробација, брејкденса, обликовања балона, мађионичарских вештина до представника духовно-спортске културне организације очувања српске витешке баштине и традиције „Свибор”.

Сликари су на лицу места добили задату тему, те су у различим техникама сачинили дела.

Све пријављене кандидате оцењивала је стручна комисија, састављена од стручњака за одређену област програма и представника медија. На основу оцена додељиваће се локације, док је највеће интересовање, као и претходних година, било за Кнез Михаилову улицу, али и друге атрактивне локације као што су Калемегдан, Скадарлија, Теразије, Савски и Земунски кеј.

Коначне оцене и распоред по локацијама биће објављен на званичној интернет страници Града Београда. Након обајвљивања оцена и распореда, улични уметници ће моћи да преузму дозволе за своју делатност, наводи се у саопштењу.