четвртак, 25. новембар 2021.

Весић: Захвални Вучићу јер је београдски воз била тема разговора са Путином

У име Београђанки и Београђана захвалан сам председнику Александру Вучићу зато што је данас разговарао са председником Руске Федерације Владимиром Путином о пројекту београдске градске железнице, написао је заменик градоначелника Горан Весић на свом Фејсбук налогу. 

– Београдска градска и приградска железница за Београд је важна колико и метро и заједно са њим чини део јединственог шинског подсистема јавног превоза. Према пројекту Града Београда, приградска и градска железница имаће 223 километра, новим колосеком повезаће се Сурчин и Обреновац а модернизоваће се и капацитети постојећих пруга према Лазаревцу, Младеновцу, Барајеву, Сопоту и Панчеву. То значи да ће грађани београдских приградских општина и Панчева имати воз до центра Београда у шпицу на 10, 12 и 15 минута и ван шпица на 45 минута. Београдски воз имаће четири станице за преседање са првом линијом метроа, и то „Макиш”, „Сајам”, „Панчевачки мост” и „Карабурму”, као и две станице за преседање на другој линији метроа – „Железничку станицу Земун” и „Макензијеву” – навео је Весић.

Он је додао да ће изградњом београдске железнице грађанке и грађани приградских београдских општина коначно бити повезани са центром града и уједно имати исти квалитет живота као и људи из града. 

– Председник Вучић је стао иза Београда одлуком да Република Србија финансира београдски метро и БГ воз. Захвални смо му на подршци коју нам је дао – закључио је Весић.