петак, 26. новембар 2021.

Весић: Изградњом саобраћајница Батајница све боље повезана са другим деловима града

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на завршној, трећој деоници у Белегишкој улици на територији општине Земун. Радове су обишли и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, в. д. директора ЈП „Путеви Београда” Драган Ђорђевић и председник општине Земун Гаврило Ковачевић.

Весић је истакао да ће ова новоизграђена обилазница омогућити грађанима који живе у насељу Шангај да независно од пруге дођу до Батајнице. 

– Реконструкцијом пруге Београд – Нови Сад овде је сада брза пруга и укида се пружни прелаз који је постојао деценијама. Радимо надвожњак који ће бити завршен до краја године. У међувремену, док се ови радови не заврши, сада се кроз Белегишку улицу наставља 3,6 километара обилазнице. Она омогућава грађанима из насеља Шангај да без проблема стигну у Батајницу, да изађу на ауто-пут. С обзиром на то да се овде налази интермодални терминал, који ће бити највећи у овом делу Европе, а који ради Европска унија заједно са Србијом, овде ће бити логистички центри, тако да ће ова улица и те како бити важна и корисна. Пре или касније морали бисмо да је саградимо. Када се овоме дода излазак на ауто-пут, надвожњак, али и Батајнички друм и Батајнички булевар, који ћемо радити, јасно се види колико је урађено да би Батајница била саобраћајно повезана са другим деловима града и колико је бољи комфор живота људи који живе у Батајници. Ово је рађено на захтев грађана и Општине, што показује да сви заједно можемо да радимо како би сваки део града постао боље место за живот. Интермодални терминал ради Република, ми радимо саобраћајнице, а Република ће радити и Батајнички друм. Овде ће бити хиљаде радних места и Београд тако напредује – казао је Весић.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић је рекао да се тренутно у општини Земун ради на више веома важних пројеката.

– То су пројекти попут изградње брзе пруге, надвожњака преко пруге, обилазнице око интермодалног терминала. У плану је реконструкција школе „Митраљета” у Батајници, Земунског кеја, као и 6,6 километара канализационе мреже у старом језгру Земуна. Ту је и изградња фабрике вакцина и сервисних саобраћајница. Ово су огромни пројекти за нашу општину, са процењеном вредношћу већом од 50 милиона евра. У договору са руководством Града Београда правимо планове за следећу годину а један од најважнијих пројеката биће повезивање насеља Угриновци са Земун пољем – рекао је Ковачевић. 

Саобраћајница се састоји из три деонице, од којих су две завршене, у дужини од 1.860 и од 600 метара, а у току су завршни радови на трећој, уз обилазницу, у дужини од 1.170 метара.