петак, 26. новембар 2021.

Саобраћајна незгода код Умке, камион ударио возило јавног превоза

Саобраћајна незгода у којој је учествовало возило јавног превоза путника догодила се јутрос око 9.20 часова у месту Дубока, у близини насеља Умка, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз. 

У саопштењу се наводи да је у инциденту повређено пет путника, од којих један теже, као и возач аутобуса. Такође, наводи се да је реч о возилу Конзорцијума СП „Ласта”, превозника АСП „Стрела – Обреновац”. 

До незгоде је дошло када је камион са приколицом ударио у аутобус који је саобраћао на линији 860 (Београд – Обреновац) у смеру ка Београду. Теретно возило је приколицом ударило у возачеву страну аутобуса, који је слетео са коловоза у канал. Аутобус се није преврнуо. Сви повређени су брзом интервенцијом Хитне помоћи превезени у дежурну здравствену установу. На возилу јавног линијског превоза путника начињена је велика материјална штета, a полиција тренутно врши увиђај.

Аутобус је 2017. годиште и последњи шестомесечни преглед обављен је 3. јуна ове године. Аутобус је прошао и редовни дневни преглед возила.