петак, 26. новембар 2021.

Седница Скупштине града у понедељак, 29. новембра

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је седницу Скупштине града за понедељак, 29. новембар, у 10 часова у Великој сали зграде Народне скупштине Републике Србије, улаз из Улице краља Милана 14.

На дневном реду седнице биће Предлог закључка о исправци Одлуке о измени Одлуке о локалним комуналним таксама за територију града Београда, Предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Београда за 2021. годину, Предлог одлуке о додели назива улица на територији градских општина Савски венац, Звездара, Вождовац, Земун, Палилула, Раковица и Нови Београд. 

Пред одборницима је и Предлог одлуке о допуни Одлуке о висини стопе раста пореза на имовину, Предлог одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности на територији града Београда за утврђивање пореза на имовину за 2022. годину, Предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Београда за 2021. годину, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном реду, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о уређивању и одржавању паркова, зелених површина и рекреационих површина, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оглашавању на територији града Београда, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о постављању система јавних бицикала на територији града Београда, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима.

На дневном реду је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији града Београда, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о Градској управи Града Београда и Предлог одлуке о проглашењу споменика природе Миоценски спруд „Ташмајдан”.

Седница Скупштине Београда биће одржана уз поштовање препорука Градског завода за јавно здравље Београд о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19.