петак, 26. новембар 2021.

Весић: Порез на имовину за 2022. неће бити повећан

Седница Скупштине Града Београда заказана је за понедељак, 29. новембар, а према речима заменика градоначелника Горана Весића, најважнија одлука односи се на порез на имовину за 2022. годину, који ће бити исти као ове године. 

– Без обзира на то што је просечна цена квадрата порасла, па би у складу с тим требало да и порез прати пораст те цене, ми ћемо одлуком коју ћемо донети на предстојећој седници Скупштине града прописати да порез за 2022. годину неће порасти, тако да нико неће плаћати већи порез ни за један једини динар него што је плаћао ове године – рекао је Весић за Танјуг. 

Како је додао, чак ће у неким деловима града порез бити и мањи, тамо где је и цена квадрата мања.

Осим тога, Весић је рекао да ће бити донета и одлука која ће омогућити да се заврши тендер за јавне бицикле.

– Надам се да ћемо на пролеће имати првих 150 станица за јавне бицикле – додао је Весић.

Навео је да ће на дневном реду седнице бити и одлуке којима ће десетак престоничких улица добити нова имена.

– Имаћемо улице кнеза Павла Карађорђевића, принцезе Оливере, Владете Јеротића... На тај начин ћемо наставити с нашом политиком да људи који су важни за развој нашег друштва добију улице – рекао је Весић.

Подсетио је да се Нацрт одлуке о буџету Града Београда за 2022. годину тренутно налази на јавној расправи и прецизирао да је до сада, за два дана, стигло 706 предлога грађана.

Додао је да ће јавна расправа бити завршена до 8. децембра и да се очекује да ће буџет за 2022. годину бити усвојен између 15. и 20. децембра, када ће бити одржана следећа седница Скупштине града.