понедељак, 29. новембар 2021.

Никодијевић: Без повећања пореза на имовину за 2022. годину

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић најавио је да је данас на дневном реду седнице градског парламента, између осталог, предлог одлуке којом је предвиђено да стопе пореза на имовину за 2022. годину не могу бити веће него у овој години. 

Поред тога, једна од тачака пред одборницима данас је и додела назива појединим градским улицама.

– Данас на седници, први пут после више од пола века, Београд ће на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића добити улицу која ће носити назив Обала јасеновачких жртава. Она ће се налазити на левој обали Саве, од Газеле до Бранковог моста. Тако ћемо први пут у Београду дати име неком делу града по страдалницима у Јасеновцу, што ће бити симбол страдања српског и јеврејског народа током Другог светског рата у Независној Држави Хрватској – рекао је – Никодијевић за ТВ Вести.

Он је најавио и побољшање услова рада такси-превозника јер, како је рекао, у Београду постоји више од 6.000 регистрованих такси-возила и постоје велика такси-стајалишта која нису адекватно опремљена комуналном инфраструктуром. 

– Тамо где буде могуће биће постављени монтажни објекти који ће, пре свега, служити људима који раде на такси-станицама да могу да имају одређену врсту комфора, просторије и мокри чвор – рекао је Никодијевић.

Он је најавио врло брзо и нову седницу градског парламента на којој ће на дневном реду бити нацрт буџета града за 2022. годину.