недеља, 5. децембар 2021.

У Тржном центру „Ушће” укупно вакцинисано више од 25.000 људи

Пункт за вакцинацију у београдском ТЦ „Ушће” затвара се вечерас у 20 сати, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Она је подсетила да је тај пункт отворен, по захтеву грађана, 11. октобра по други пут, те истакла да је на њему за месец и по дана вакцинисано око 12.000 суграђана. 

– Када је први пут отворен у мају, радио је пет недеља и тада је вакцинисано чак 13.000 људи – навела је Станисављевићева.

Истакла је да је у Тржном центру „Ушће” вакцинисано више од 25.000 људи што, како је додала, показује колико је био велики одзив суграђана и колико је отварање пункта за вакцинацију у тржним центрима била добра одлука. 

– Када је пункт отворен, многи нису разумели колико је важно да се људима омогући вакцинација тамо где живе, раде и долазе, поготово да је ово начин да и младима приближимо вакцинацију будући да нам је важно да се повећа број вакцинисаних и у тој категорији – рекла је Станисављевићева.

Захвалила је Тржном ценру „Ушће” јер је Граду Београду бесплатно уступило простор за вакцинацију, као и лекарима и сестрама који су радили сваки дан како би заштитили све грађанке и грађане који су дошли на вакцинацију. 

– До краја године у плану нам је отварање још два пункта за вакцинацију – у тржним центрима „Стадион” и „Беошопинг центар” – додала је Наташа Станисављевић.