уторак, 28. децембар 2021.

Новогодишњи пакетићи обрадовали малишане у Прихватилишту за децу

Покретна канцеларија Горана Весића ове седмице обилази малишане у социјалним установама и носи им пакетиће, а данас су се поклонима обрадовала деца из Прихватилишта за децу Београда. Пакетиће су им уручили заменик градоначелника Горан Весић и секретарка за социјалану заштиту Наташа Станисављевић након чега су заједно са децом окитили јелку.

Весић је рекао да је данас 20 деце из ове установе добило пакетиће које је Граду Београду поклонила Фондација за децу и омладину Београда „Гнездо”. Пакетићи су, додао је, набављени уз помоћ компанија „Лидл”, „Вулкан”, као и робне куће за децу „Панда”.

– Ова децa су у веома специфичном стању и важно је да имају подршку друштва, а у нашој установи заиста добијају потпуну подршку. Данас смо им донели пакетиће заједно са Деда Мразом и обрадовали их новогодишњим поклонима – истакао је Весић.

Наставићемо тако да радимо и наредних дана све до петка, навео је заменик градоначелника и додао да ће обилазити различите градске установе и деци носити пакетиће.

– Жеља нам је да свако дете на територији града Београда, без обзира на то где живи и каквог су имовинског стања његови родитељи, има свој пакетић и да се радује Новој години, јер је то право сваког детета. Срећан сам и захвалан свима који су учествовали у овој дивној акцији. Ове недеље мој кампер, који иначе испуњава жеље старијих, окренут је само деци и испуњава им жеље – закључио је Весић.

Секретарка Станисављевић захвалила је Горану Весићу што ће ове седмице моћи да усреће децу у установама социјалне заштите и пруже им новогодишњу чаролију. Она је захвалила и запосленима у установама социјалне заштите и навела да ће многи од њих Нову годину провести баш са овом децом.

– Ми смо једна велика породица и бринемо једни о другима. Посебно нас радује буџет за 2022. годину када је у питању Секретаријат за социјалну заштиту јер ће буџет Прихватилишта за децу бити 106 милиона динара, десет одсто већи него 2021. године. То значи да додатно улажемо када је у питању брига о деци те да ће установа имати све што је потребно како би несметано функционисала и у наредној години – нагласила је Наташа Станисављевић.

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић захвалила је, како је навела, на овом хуманом гесту заменику градоначелника и секретарки и истакла да годинама уназад Град несебично брине о деци у овој установи.

– У овим данима морамо да покажемо једни другима да нам је стало и да се радујемо свакој ситници. Срећни смо због сваког пакетића и указане пажње – закључила је она.