понедељак, 10. јануар 2022.

Радојичић: Зимска служба „Београд-пута” у појачаном трећем степену ангажовања, на терену укупно 110 возила за чишћење

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је да је зимска служба Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” тренутно у појачаном трећем степену ангажовања.

– То значи да је за чишћење снежних падавина, за које се на основу временске прогнозе очекује да ће падати променљивим интензитетом у наредних 36 часова, ангажовано 80 великих камиона, 15 мањих мултикар возила и 15 грађевинских утоварних машина. Екипе ове службе раде 24 часа дневно, у две смене по 12 часова. У свакој смени активан је овај број возила, а мењају се посаде. Укупно, у обе смене на чишћењу снега ангажовано је преко 300 људи дневно – истакао је градоначелник Радојичић. 

Градоначелник је нагласио да је стање на терену под контролом, као и да је зимска служба „Београд-пута” присутна на свих 14 база, на територији свих 17 градских општина.

– На местима вишим од 300 метара надморске висине у граду (Авала и Космај) очекује се у наредних 36 часова до 15 центиметара снега, али не и на коловозима. Саобраћајнице првог приоритета морају бити потпуно чисте четири сата од престанка падавина. Од 2.375 километара саобраћајница које одржава „Београд-пут” око 80 одсто, то јест 1.900 километара су саобраћајнице првог приоритета. Већ смо увелико почели са посипањем соли. Имамо на располагању 16.000 тона соли и 2.000 тона каменог агрегата, које сад посипамо. То су количине сасвим довољне за целу зиму и грађани не треба да брину, зимске службе су спремне – закључио је градоначелник Београда.