уторак, 11. јануар 2022.

Весић: Београд заинтересован да поново буде домаћин завршног турнира Евролиге

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да се у име Града Београда званично обратио Евролиги и исказао интересовање да српска престоница ове или наредних година поново буде домаћин „Фајнал-фора”, завршног турнира Евролиге. 

Он је прецизирао да се јуче званично обратио Евролиги и подсетио да је Београд 2018. године био домаћин овог турнира који је оцењен као најбоље организован. 

– Да питате данас клубове у Евролиги где желе да играју, побеђује Београд зато што су се сви добро провели и имају лепо сећање на тај турнир – рекао је Весић за ТВ Прва.

Весић је рекао да не зна какве су шансе због пандемије и навео да је Србија отворена земља у коју могу сви да дођу, у којој се спортистима не забрањује долазак, те да смо „земља која проналази мере између чувања јавног здравља и тога да радимо и живимо”.

– Мислим да нам шансе нису мале и надам се да бисмо већ и ове године могли да будемо домаћини. Они сада воде рачуна о томе да завршни турнири не могу да буду у земљама где постоје већа ограничења. У сваком случају, ако то не буде ове, биће наредних година – рекао је Весић и додао да је Београд ове године домаћин Светског дворанског првенства у атлетици. То је, додао је, највећи медијски спортски догађај ове године у свету, који ће се преносити у више од 170 земаља од 18. до 20. марта. 

Било би лепо, навео је, када бисмо били домаћини и завршног турнира најбоље европске кошарке.

– Борим се и желим да сваке године имамо једно велико такмичење у Београду, то је добра промоција спорта, туризма, али и промоција нашег града – закључио је Горан Весић.