четвртак, 13. јануар 2022.

Весић: Неће бити градње у Блоку 8

Завршавају се преговори о Блоку 37 и процедура размене локације са инвеститорима, тако да ће то врло брзо постати градска парцела, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у „Телемастеру”.

Он је истакао да ће се након тога састати са грађанима овог блока и договорити шта ће се тамо уредити.

– Не састајем се још са њима док се не заврши читав процес. Али оно што је сигурно, ту више није могућа градња – рекао је Весић.

Весић се осврнуо и на градњу Блока 8, истичући да су дезинформације да ће се било шта градити у том блоку.

– Чекао сам последња два-три дана да се јави још неко од локалних функционера Градске управе да нешто уради, каже или стане на страну грађана. План да се нешто гради у Блоку 8 је заустављен још пре неколико месеци. Зауставили су га секретарка за урбанизам и грађевинске послове Бојана Радаковић и градски урбаниста Марко Стојчић, који су врло одговорни – рекао је Весић.

Он је истакао да оно што се приказује људима и због чега се они буне јесте план како инвеститор жели да то изгледа. 

– То што неко жели, не значи да ће бити усвојено. Гарантујем да док сам ја у Граду Београду, тај план неће бити усвојен као што није усвојен ни у Блоку 37. Уколико добијемо поверење грађана на изборима, решићемо цео Нови Београд са забраном градње на локацијама које се налазе између зграда, а које су предмет напада инвеститора. Могу да разумем да ће се градити на Новом Београду, али на плацевима који су празни, а не између две зграде где постоји празан простор. То се више неће догађати и то ћемо решити – закључио је Весић.