петак, 14. јануар 2022.

Весић поновио да се неће градити у Блоку 8

У Блоку 8 неће бити никакве градње. Није усвојен никакав план, а самим тим није издата ни грађевинска дозвола, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда, гостујући у јутарњем програму Студија Б. 

– Они који буне грађане показују слику са предлога плана инвеститора који не само да није усвојен него је заустављен пре неколико месеци од стране градске секретарке за урбанизам Бојане Радаковић и градског урбанисте Марка Стојичића. То су урадили сами без притиска грађана, уз моју сагласност. Чекао сам последња два-три дана да се јави још неко од функционера локалне власти да нешто уради, каже или стане на страну грађана. Да не буде да само ја решавам проблеме, али не вреди. Изгледа да то мени увек западне – рекао је Весић.

Он је истакао да то што неко жели нешто да гради, па предложи план, не значи да ће те његове жеље бити усвојене.

– Гарантујем да док сам ја у Граду Београду, тај план неће бити усвојен као што није усвојен ни у Блоку 37, где сам заједно са грађанима зауставио градњу која је имала грађевинску дозволу. Уколико добијемо поверење грађана на изборима, решићемо цео Нови Београд забраном градње на локацијама које се налазе између зграда, а које су предмет напада инвеститора – рекао је Весић.

Весић је додао и то да може да разуме да ће се градити на Новом Београду, али на плацевима који су празни, а не између две зграде где постоји празан простор те поручио да се то више неће догађати.