недеља, 16. јануар 2022.

Весић: Гласамо да Србија постане зрело и демократско друштво

Заменик градоначелника Београда Горан Весић гласао је јутрос на бирачком месту број пет у Трећој београдској гимназији.

Након гласања, Весић је рекао да је данашњи референдум за промену Устава Србије значајан за напредак Србије ка ЕУ, али и за даљу демократизацију наше земље.

– Гласање „за”, то јест за потврђивање промена Устава земље значи да ћемо добити независно судство и самостално тужилаштво. Тако ћемо избећи сваки политички утицај на избор судија и тужилаца. То је важно за демократију и на овај начин Србија се приближава оним демократским земљама којима тежимо а показујемо и да смо демократско друштво које је зрело за такве промене – изјавио је Весић за Танјуг.

Он је додао да гласањем „за” спречавамо да се икада више догоде ствари које су се дешавале у прошлости, када је скоро 900 судија и 200 тужилаца отпуштено преко ноћи.

– Ми смо зрело друштво које треба да има независне институције и зато је данашњи референдум посебно значајан за судбину Србије. Верујем да ће грађани Србије гласати за уставне промене на референдуму и потврдити да Србија напредује ка ЕУ и да наставља да се развија и да постаје зрело, демократско друштво – поручио је Весић.