понедељак, 17. јануар 2022.

Весић: Новаку Ђоковићу Награда града Београда

Са великим поносом данас ћу као грађанин предложити Новака Ђоковића за највеће градско признање – Награду града Београда у области спорта, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је гостујући на ТВ Пинк рекао да је Новак ту награду заслужио одавно и објаснио да је то највећа награда коју један Београђанин може да добије од свог града и која се додељује сваког априла. Такође је додао да је сигуран да ће комисија која о томе одлучује вредновати то и прихватити предлог.

Весић је оценио да је Новак највећи спортиста Србије свих времена и тренутно највећи спортиста планете.

Говорећи о доласку Ђоковића у Београд, Весић је рекао да га сви очекују те да се као пријатељ нада да ће тенисер изаћи јачи из ове ситуације. 

– Већ је победник, а ова одлука аустралијских власти је политичка – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је оценио да је одлука о протеривању Новака заснована на мржњи према тенисеру, те додао да се не би тако понашали да је Ђоковић из неке веће земље.

– То је бедан покушај да се спречи да 10. пут освоји Аустралијан опен. Освојиће он друге гренслемове, а ово ће остати срамота Аустралије – рекао је Весић и додао да је реч о фашистичком понашању Владе Аустралије.

Он је нагласио да се према кошаркашицама Аустралије које ће 12. фебруара играти у Београду, као и према атлетичарима те земље који ће у марту доћи у Србију на Светско дворанско првенство, нико неће на сличан начин понашати.

– Сваки грађанин света је добродошао. Србија је земља гостопримства – закључио је Весић.