уторак, 18. јануар 2022.

Весић: Почиње изградња Линијског парка на Дорћолу

Почиње изградња Линијског парка на најатрактивнијој локацији у старом делу Београда, изјавио је Горан Весић, гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.
 
– Биће нам потребно три године да завршимо Линијски парк, јер постоји један број нелегалних и легалних објеката које ћемо морати да уклонимо као и старе железничке шине. Када завршимо Линијски парк, имаћемо јединствен парк у свету уз обалу река дужине 4,6 километара – рекао је Весић и додао да је поносан на овај пројекат зато што је то најважнији пројекат уређењa јавних простора. 

– Уређење прве две целине извешће Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд”. То је простор од Бетон хале, преко Куле Небојша до СЦ „25. мај – Милан Гале Мушкаторивић” и тај део почиње да се гради почетком наредне недеље. За осталих осам целина Линијског парка Секретаријат за инвестиције објавиће јавну набавку за пројектовање и извођење радова. Очекујем да у летњим месецима кренемо са радовима у осталих осам целина – рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић. 

Он је објаснио да су Линијски парк пројектовале младе домаће архитекте због чега је посебно поносан.

– Наше архитекте су урадиле сјајан посао пројектујући метро станице у Београду – рекао је Весић и објаснио да је Линијски парк замишљен тако да нема трајне садржаје, већ измењиве у односу на доба и време када се догађаји и културне активности обављају.

– Ту ће бити и спортских активности, привремених комерцијалних садржаја, амфитеатара и преко сто других садржаја. Обезбедили смо такође простор за паркирање, а посебно је интересантно то што ћемо садити терапеутске врсте биљака, што је веома модерно у свету – рекао је заменик градоначелника Београда.

– Уређењем Линијског парка добијамо 4,6 километара зелених површина. Ако томе додамо да смо донели одлуку да Аду Хују прогласимо јавном зеленом површином, јасно је да улажемо у зелене површине нашег града – рекао је Весић.