уторак, 18. јануар 2022.

Горан Весић обишао место несреће на пијаци „Стари Меркатор”

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас пијацу „Стари Меркатор” унутар које се обрушила оплата од вентилације. Он је том приликом прецизирао да су четири особе повређене и захвалио Хитној помоћи, ватрогасцима и свима на брзој интервенцији и спасавању људи. 

– Јавно комунално предузеће „Градске пијаце” имаће обавезу да ступи у контакт с породицама повређених како би им помогло. Свим повређенима биће исплаћена одштета без одласка на суд јер је реч о закупцима који су били на свом радном месту. Сачекаћемо истрагу Полиције и Сектора за ванредне ситуације као бисмо сазнали детаље, а након тога видећемо да ли постоји основ за покретање поступка када је реч о одговорности. Не могу унапред о томе да говорим. Најважније је да су људи збринути, да су добили адекватну медицинску помоћ и да нико није погинуо – рекао је Весић. 

Весић је подсетио да је овај објекат стар и да није сређиван откад је направљен. 

– Чуо сам се с људима из Ургентног центра који су ме обавестили да нико није животно угрожен, што је најважније. Једна особа је теже повређена – задобила је прелом руке и посекотине, а остале су лакше повређене – истакао је заменик градоначелника.