среда, 19. јануар 2022.

Весић: Одличне шансе да Београд буде домаћин завршног турнира Евролиге ове године, али одлука није донета

Верујем да постоје одличне шансе да Београд већ у мају буде домаћин завршног турнира Евролиге, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк. 

Весић је тако потврдио медијске наводе да ће се завршни турнир Евролиге преселити из Берлина у Београд, али је напоменуо да су преговори у току и да званична одлука о томе није донета.

– Београд се кандидовао за организацију завршног турнира Евролиге пре неколико недеља. Тада нисмо знали да ће се ситуација са организацијом завршног турнира у Берлину искомпликовати, односно да публика неће моћи да присуствује. Понудио сам да Београд замени Берлин и гарантовао да ће у нашој Арени бити могуће да присуствује публика уколико су посетиоци вакцинисани. Такође, обезбедићемо бесплатне тестове и медицинску заштиту за све екипе и званична лица Евролиге. Преговарамо са Евролигом и верујем да је до краја недеље могуће да се усагласимо око детаља. Ипак, одлука је на Евролиги и она није донета. Они знају да у Београду имају доброг и поузданог партнера, да је један од најбољих завршних турнира одржан 2018. године у Београду и да је данас у Европи такав догађај могуће организовати само у Београду и Истанбулу – рекао је Весић.

Весић је рекао да Београд још није домаћин завршног турнира, тако да нема места еуфорији. 

– Преговарамо и надам се да ћемо успети. У сваком случају знаћемо све у наредних седам до десет дана – рекао је Весић и захвалио Горану Шашићу и Горану Грбовићу на великом труду да се завршни турнир одржи у Београду.