среда, 19. јануар 2022.

Градоначелник Радојичић: Нова улагања и едукативни центар за најмлађе у Београдском зоо-врту

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић посетио је јутрос Београдски зоолошки врт и том приликом изјавио да запослени у овом предузећу и у зимској сезони изузетно вредно раде.

– Током зимске сезоне захтевнији су услови за рад јер је неопходно да одређен број животиња зиму проведе у унутрашњим просторима у којима мора да се одржава специфична температура, где постоје посебне процедуре загревања, као и друге специфичности у вези са негом животиња у зимском периоду – нагласио је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је најавио нова улагања у „Врт добре наде” и истакао да се у овом простору планира и савремени едукативни центар, који ће бити веома значајан за малишане и њихова нова сазнања о животињама.

– Планирамо нове пројекте, а у овом тренутку вредност пројеката и реконструкција које су у току је око 18 милиона динара. Осим простора за животиње, обновљене су и пешачке стазе. Ово предузеће од својих прихода инвестира у изградњу нових и реконструкцију постојећих објеката, а Град Београд је ту да помогне где год је то могуће. Одговорност запослених који брину о животињама у овом врту је на изузетно високом нивоу – истакао је Радојичић за ТВ Курир и додао да је у зоо-врту недавно изграђен нови пингвинаријум и простор за медведе, а део зоо-врта је посебно прилагођен за посету родитеља са бебама.

Према његовим речима, у претходном периоду више од десет егзотичних врста је добило принове, тако да Београдски зоо-врт има нове атракције за малишане.

– Зоолошки врт има дугу традицију, основан је 1936. године и најлепши је у овом делу Балкана. У јулу прошле године обележили смо његов 85. рођендан. Надам се да ћемо овог лета имати више посетилаца. У 2019. години било их је 450.000, претпрошле године је посета била знатно слабија због пандемије вируса корона, када смо имали око 270.000 посетилаца, а 2021. године је било 380.000 посетилаца – нагласио је Радојичић.

Претходни период је био тежак и пун изазова, навео је Радојичић и додао да је потпуно уверен да ће великим залагањем запослених, у које се данас и уверио, ова предивна градска оаза бити још лепша за све посетиоце, а нарочито за наше најмлађе.