среда, 19. јануар 2022.

Весић: За пет месеци рада покретне канцеларије грађани се претежно жалили на комуналне проблеме

Најчешћи проблеми грађана који су посетили моју покретну канцеларију односе се на недостатак инфраструктуре, односно канализационе и водоводне мреже. За ових пет месеци, колико постоји покретна канцеларија, нисам добио ниједно питање које није комунално, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је гостујући на ТВ Прва у емисији „150 минута” нагласио да поред тога постојe и други проблеми на које се не обраћа пажња, а који су и те како важни за живот људи. 

– Негде немате ограду око дечијег вртића, негде недостаје лежећи полицајац, негде тротоар или недостаје шахт. То можда некоме изгледа као ситан проблем, али онима који ту живе је веома важан. Покретна канцеларија управо томе и служи да чујем те проблеме и на лицу места са председником општине и директорима јавних предузећа видим шта се ту дешава и решим неке од тих проблема. Зато сам своју канцеларију изместио међу грађане јер је то обавеза једног локалног политичара. Мој посао је да решавам комуналне проблеме, а не могу да их решавам уколико не знам који проблеми постоје – рекао је Весић.

Он је истакао да је зато и тако добар одзив грађана, напоменувши да у покретну канцеларију долази свако ко жели.

– За ових пет месеци, колико постоји покретна канцеларија, нисам добио ниједно питање које није комунално. И ти људи нису неразумни, знају они да канализација не може да се направи за дан или два, али ако им објасните да се ради пројекат и када виде да се неко тиме бави, они су спремни да сачекају – рекао је заменик градоначелника.

Он је нагласио да постоји пуно проблема који могу да се реше са мало добре воље или једним телефонским позивом, а које нажалост не решавају они којо то треба да раде.

– После обиласка сваког насеља правимо извештај и пописујемо проблеме. Показало се да од свих проблема само неких 25 одсто није решено, док се један број проблема тренутно решава. Сутра ћу са директорима који су били са мном имати састанак на којем ћемо видети зашто неки од проблема нису решени. Ако једни друге чујемо, мислим да можемо сви заједно да урадимо да Београд постане боље место за живот људи – нагласио је заменик градоначелника.

Он је изјавио да нема дилему да Београд напредује иако сви људи још увек не осећају тај напредак исто, те да можда може и брже да се развија, али је циљ да свима буде боље. 

– Ми морамо да покажемо да смо доступни људима и да грађани могу да реше своје проблеме. Нису сви проблеми решиви, не постоји чаробни штапић, али ако једни друге чујемо, можемо много проблема да решимо – закључио је Весић.