четвртак, 20. јануар 2022.

Радојичић: Ада Циганлија ради 365 дана у години, клизалиште и вештачка ски-стаза актуелни зимски садржаји

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је клизалиште на Ади Циганлији и том приликом подсетио да ово београдско излетиште и у зимском периоду има шта да понуди суграђанима. 

– Ада Циганлија је највећи спортско-рекреативни и културно-забавни центар у Београду, као и најпосећеније купалиште и игралиште. Током сваког годишњег доба има богату понуду најразличитијих садржаја, а једно од њих је управо и клизалиште у „Каменграду”, где се сада налазимо, које ради од почетка ове године. На 800 квадратних метара наши суграђани, а посебно малишани могу да се од 10 до 20 часова рекреирају, забављају и клижу. Поред клизалишта, актуелна је и вештачка ски-стаза која због безбедног и контролисаног начина обуке представља савршен почетак за оне без икаквог искуства на скијама – рекао је градоначелник.

Како је градоначелник истакао, ова зелена оаза у својој понуди садржи чак преко 50 отворених спортских игралишта која су у претходном периоду у потпуности реконструисана (игралишта за рукомет, фудбал, тенис, кошарку, бејзбол, рагби, голф и одбојку на песку). Ту су и садржаји у вези са нешто екстремнијим, такозваним адреналинским активностима, потом „велнес” програми, забавни садржаји за најмлађе, трим-паркови и стазе за пешачење и бициклизам.

– Посебно бих желео да нагласим да је Ада Циганлија градски парк у целости доступан, уређен и прилагођен особама са инвалидитетом. За одрасле је то Центар, односно мултифункционални објекат и вишенаменско спортско игралиште, а за децу са сметњама у развоју ту је игралиште са посебно прилагођеном подлогом и мобилијаром – казао је Радојичић.

Градоначелник је најавио да, као и сваке године, Ада Циганлија на време почиње са припремама за летњу сезону, истичући да се годишње на Ади Циганлији одржи преко 300 различитих манифестација, а у току године је посети чак око четири милиона посетилаца, како домаћих тако и туриста из иностранства.

– Уређујемо шеталишта, изграђени су додатни терени за кошарку и одбојку, ту је и нова трим-стаза изграђена у сарадњи са једном фармацеутском компанијом у дужини од једног километра, а наравно, уређује се и простор за плажу. У претходној години у садржаје на Ади уложено је више од 20 милиона динара, а спремамо се и за наредну сезону. Ове године нас очекују и две велике спортске манифестације које ће се одржати на овом простору. То су Светски куп у веслању и Јуниорско светско првенство у кајаку. Град Београд ће, као и увек, помоћи та такмичења, дати своју логистичку подршку у организацији и тако још једном показати да је Ада Циганлија једно од најлепших места у Европи за спорт, забаву и рекреацију а ми свакако желимо да у будућности она буде све боља и богатија садржајима – поручио је градоначелник Радојичић.