петак, 21. јануар 2022.

Весић: Укидамо три пункта за вакцинацију

Штаб за ванредне ситуације Града Београда данас ће донети одлуку да се од понедељка укину три пункта за вакцинацију у тржним центрима ИКЕА, Стадион и Рајићева, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму Студија Б.

– Пунктови за вакцинацију у Тржном центру „Галерија” као и на Сајму настављају са радом – рекао је Горан Весић.

Он је додао да се ове недеље радним данима у Београду вакцинише око 1.200 људи дневно. 

– Трећу дозу вакцине примило је у нашем граду већ скоро 520 хиљада људи, што је око 38 одсто пунолетне популације. Прву дозу примило је скоро 880 хиљада док је другом дозом вакцинисано око 860 хиљада људи. Ми смо најбољи регион у Србији када је вакцинација у питању, али чињеница је да се све мање људи вакцинише. То нас не чини срећним, али ми се као град прилагођавамо ситуацији и зато укидамо од понедељка три пункта за вакцинацију. Буде ли било потребе, увек ћемо помоћи држави и поново отворити пунктове – рекао је Весић.

Весић је истакао да је став Београда да треба да се ради нормално, што значи да ће се деца по завршеном распусту вратити у школске клупе.

– Уколико се то не догоди, родитељи деце узраста до 12 година, која не буду ишла у школу, неће моћи да раде. У марту ове године навршавају се две године како школе не раде или спроводе онлајн или комбиновану наставу. Јасно је да та настава не може да замени класичну школску наставу, а то значи да ћемо као друштво у деценијама које долазе плаћати цену слабијег квалитета образовања – објаснио је Весић.

Он је додао да Израел укида ковид пропуснице и прелази са рестриктивног на адаптивни модел те да Велика Британија разматра исту одлуку.