субота, 22. јануар 2022.

Горан Весић: Обезбеђен посао за Ивану и Александра Буловића из Бечмена

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас породицу Буловић из Бечмена и том приликом најавио помоћ у проналажењу запослења за Ивану и Александра, родитеље четворо деце. На иницијативу ТВ Пинк покренута је акција „Реши проблем”, којом ће се у сарадњи с надлежнима решавати конкретни проблеми грађана, на чему им је Весић захвалио, истичући да све то има за циљ да од Београда направимо боље место за живот људи. 

– Ово је пример да се уз малу дозу труда може помоћи многим људима. Наша земља се у последњих осам година развија као никада пре захваљујући напорима председника Вучића, али је поента да сваки грађанин осети да живи боље. Требало би да свако да може себи да приушти нормалан и пристојан живот од свог рада. Дошао сам код ове дивне породице да видим шта могу да урадим, јер њима није потребна помоћ, већ могућност да живе од свог рада. Александар је радио у ЈАТ техници као професионални возач и он ће већ од понедељка добити посао у ГСП „Београд”, где је отворен конкурс за пријем возача. Он то није знао, а могао је да се пријави да јесте, чак је обезбеђена и плаћена преквалификација. Чим процес преквалификације буде завршен, што не би требало да траје дуже од неколико месеци, Александар ће имати посао возача у ГСП-у. Када је реч о његовој супрузи Ивани, познато је да Град „шири” мрежу сервиса геронтодомаћица. Управо у Сурчину се сада оснива нови огранак ове мреже, чији је превасходни циљ помоћ старијим људима којима је потребна нега, па ће Ивана за неколико месеци почети да обавља овај посао. На тај начин ћемо помоћи Александру и Ивани Буловић како би могли да живе од свог рада – рекао је Весић. 

Када је реч о старијим близанцима, они похађају Вишу пословну школу у Београду, прецизирао је Весић, и том приликом подсетио да се у Београду реализују два пројекта намењена за помоћ студентима у проналажењу посла и обезбеђивању бољих квалификација. 

– Један пројекат Град Београд ради са Универзитетом у Београду којим се обезбеђује стручна пракса за студенте у градским институцијама и предузећима, уз одређену надокнаду коју студенти примају током трајања праксе. Други је пројекат Владе Србије „Моја прва плата” у оквиру којег држава обезбеђује средства за плаћање дажбина, које су иначе обавезе послодаваца. Студенти могу да раде током студија, али је за њих најважније да након школовања могу да добију посао. Ускоро ћемо почети да градимо станове за младе људе у Београду који ће се куповати или изнајмљивати по бенефицираним ценама. Политика председника Вучића и Владе Србије има за циљ да створи амбијент у којем ће сви људи моћи пристојно да живе од свога рада. Урађено је много тога, али морамо да наставимо са заједничким радом како бисмо посао довели до краја. Мој посао, али и сваког другог политичара јесте да дође до људи, попут породице Буловић, и да решава конкретне проблеме, наравно захваљујући новинарки Јовани Јеремић која је указала на проблем – нагласио је Весић.  

Заменик градоначелника је истакао да је данас његова покретна канцеларија у насељу Бечмен, где ће чути са каквим се проблемима сусрећу становници овог дела Сурчина. 

– Желимо да од Србије направимо једно од најбољих места за живот и зато морамо да наставимо са радом како бисмо остварили циљ. Деца у породици Буловић данас су добила лаптоп рачунаре од Фондације „Гнездо”, која је основана на мој предлог. Рачунари ће им сигурно бити од помоћи током студирања, односно наставка школовања у средњој школи, а донео сам им на поклон и моју „Књигу о Београду” – казао је Весић. 

Породицу је обишао и председник општине Сурчин Стеван Шуша.