субота, 22. јануар 2022.

Екипе „Градске чистоће” уклањају снег са јавних површина

Услед снежних падавина, ЈКП „Градска чистоћа” ангажовало је више од 280 комуналних радника и око 35 неопходних возила и механизације на рашчишћавању и уклањању снега са београдских јавних површина, које су у надлежности овог предузећа. То су пешачке зоне, прилази пешачким прелазима, јавна степеништа, пасареле, подземни пролази и њихови прилази, као и тротоари шири од пет метара, наведено је у саопштењу „Градске чистоће”. 

У координацији са Штабом за ванредне ситуације, радници ЈКП „Градска чистоћа” ће у две продужене смене од по 12 часова радити и на посипању соли, како би град и суграђани могли несметано да функционишу.

Поред чишћења снега, екипе „Чистоће” редовно обављају и своју основну делатност – одвожење смећа са територије Београда. Због падавина и ниске температуре ствара се и поледица, што свакако отежава рад, те ће сам процес пражњења судова у појединим деловима града бити нешто спорији. Апелује се на суграђане да имају стрпљења јер је услед снежних и обилних падавина отежано кретање камиона, па долази до кашњења у пражњењу судова за одлагање отпада, али екипе раде у три смене и стићи ће до свих локација.

 

Фото: „Градска чистоћа”