недеља, 23. јануар 2022.

Весић: Од сутра Београд има другу линију са електричним аутобусима

У нашем граду, од понедељка, 24. јануара, успоставља се нова линија јавног градског превоза, ЕКО 2, која ће саобраћати од терминуса „Дорћол (СРЦ „25. мај – Милан Гале Мушкатировић”)" до терминуса „Београд на води”, рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Прва.

– Реч је о линији са електричним аутобусима у најужој централној зони града, чијим су успостављањем створени предуслови за укидање аутобуске линије број 22А –  рекао је Весић.

Он је прецизирао да је траса нове ЕКО 2 линије следећа: СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” – Тадеуша Кошћушка – Пјарона де Мондезира – Узун Миркова – Студентски трг – Васе Чарапића – Трг републике – Коларчева – Теразије – Краља Милана – Трг Славија – Немањина – Балканска – Михаила Богићевића – Карађорђева – Земунски пут – Булевар Вудроа Вилсона – Београд на води.

– Поред постојећих, на линији ће бити успостављена и нова стајалишта: „Солунска” у Улици Тадеша Кошћушка, „Цара Уроша” и „Студентски трг” у Узун Мирковој улици, „Савски мост” и „Савски парк” у Булевару Вудроа Вилсона, као и стајалиште „Калемегдан” у Улици Пјарона де Мондезира – додао је Весић.

Он је објаснио да ће на траси радити осам возила типа електробус, са временом обрта од 80 минута и интервалом наиласка од 10 минута.