петак, 28. јануар 2022.

Премијера представе „Бајке за децу и одрасле”

Премијера представе „Бајке за децу и одрасле” Омладинског позоришта ДАДОВ одржаће се 1. фебруара у 20 часова у Великој сали Дома културе у Студентском граду, саопштено је из овог позоришта.

Омладинско позориште ДАДОВ је урадило представу „Бајке за децу и одрасле” под покровитељством Града Београда – Секретаријата за културу. Ово је 262. премијера позоришта ДАДОВ.

Представа „Бајке за децу и одрасле”, у режији Срђана Ј. Карановића, настала је по мотивима текстова Живомира Јоковића „Успавана лепотица” и Игора Бојовића „Црвенкапа”.

Намера аутора представе је да публици на савремен начин, близак генерацијама данашње деце и свима који се још увек тако осећају, као и деци која одрастају у специфичним техничко-технолошким околностима, приближе опште познате приче уз неопходну и неизбежну поруку. 

Прва реприза представе ће се одржати 2. фебруара у 20 часова у Великој сали Дома културе „Студентски град”.

Играју Јована Берић, Теодора Драгићевић, Ива Милановић, Мина Ненадовић, Марта Богосављевић, Андријана Ђорђевић, Лука Грбић, Ђорђе Кадијевић, Никола Мијатовић и Алекса Марковић – студенти четврте године глуме у класи др ум. Срђана Ј. Карановића, ванредног професора Факултета драмских уметности у Београду

Премијера и реприза представе ће бити одржане у складу са свим препорученим епидемиолошким мерама.