понедељак, 24. јануар 2022.

Радојичић: Град Београд жели да имплементира идеје младих талената

Поводом Међународног дана образовања, градоначелник проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у Старом двору студента Игора Јовановића, изабраног међу 50 најбољих у свету на пољу иновација.

– Град Београд подржава младе таленте и на Светски дан образовања желимо да скренемо пажњу на успешне људе који могу да остваре утицај на развој наше заједнице – казао је Радојичић за ТВ Хепи.

Он је истакао да је Игор Јовановић носилац бројних светских признања из области екологије, мобилности и уштеде енергије, а ускоро и оснивач међународног центра за сарадњу са Африком и Азијом на пројектима од културног, економског и националног значаја.

– Када се додељују такве награде, увек се води рачуна о томе како да се та открића имплементирају у друштвену средину. Јовановић је имао бројне понуде с престижних међународних универзитета, међутим он је ипак остао у Србији, у Београду, с циљем да наш град и земљу унапреди. Наша идеја је да неку од идеја заједно имплементирамо у наш град – рекао је градоначелник.

Тим који води Игор Јовановић има пуно добрих идеја које Град жели да подржи, истакао је Радојичић и том приликом подсетио да је у реализацију пројекта Линијског парка било укључено 55 младих архитеката.

Јовановић је честитао колегама Међународни дан образовања и захвалио Граду Београду на подршци.

Истакао је да је са иновацијима кренуо с 15 година када је радио слоган за једну велику компанију сладоледа, да би касније почео да шири своја интересовања и делатности. Поновио је да је спреман да својим радом унапреди заједницу у којој живи.