понедељак, 24. јануар 2022.

Радојичић: Линијски парк и нова аутобуска линија ЕКО 2 доприносе бољој мобилности и еколошкој слици града

Данас је почела изградња прве целине Линијског парка, чија ће укупна дужина бити 4,6 километара, и простираће се од Бетон хале до Панчевачког моста, казао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ Прва.

– Радови су подељени у десет зона. Радници Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” данас су започели радове на првој зони у дужини од 500 метара. Овим радовима на првој целини биће обухваћена површина од преко 12.700 квадратних метара. Ту ће се налазити бициклистичка стаза, стаза за шетање са пратећим мобилијаром и другим садржајима. Важно ми је да овај пројекат реализујемо до краја јер ћемо тако наставити да спуштамо град на реке, што је предност коју Београд није искористио претходних деценија. Сада ће и овај део града на обалама реке постати један од најлепших делова Београда – рекао је Радојичић, подсетивши да је вредност радова на првој целини 134 милиона и 700 хиљада динара.

Градоначелник је истакао да ће радови на изградњи прве целине Линијског парка, која ће се простирати од Бетон хале до Бастиона Сетог Јакова, трајати 90 дана, а упоредо се планирају радови на другој целини, која ће се простирати од Бастиона Светог Јакова до Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић”.

Говорећи о другим еколошким градским пројектима, градоначелник Радојичић је подсетио да је данас почела са радом нова аутобуска линија „ЕКО 2”.

– Линија саобраћа од терминуса „Београд на води” до терминуса „СЦ Милан Гале Мушкатировић”. Реч је о линији са осам аутобуса на електрични погон, са временским обртом од 80 минута и интервалом наиласка од десет минута. Подсетићу да увелико већ ради прва линија са возилима типа електробус, на потезу од Вуковог споменика до Белвила. Поласци ће бити редовни и важно је да је то још један значајан допринос еколошкој мобилности Београда. Оба пројекта, Линијски парк и ЕКО линија 2, дају допринос онаквом Београду каквог сам желео од почетка свог мандата и радујем се што се Београд развија у том правцу – закључио је градоначелник Радојичић.