четвртак, 27. јануар 2022.

Честитке поводом Светог Саве

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак честитао је данас свим ученицима, предшколцима, наставницима, професорима и васпитачима школску славу Светог Саву, саопштено је из Секретаријата за образовање и дечију заштиту.

Гак је у честитки поручио да ће образовање увек бити приоритет Града Београда.

– Сви ми смо одговорни да деци пружимо највише што можемо. Улога Града је да обезбеди довољно новца за добре услове за рад и учење док је улога професора да дају све од себе како бисмо изнедрили квалитетно образоване нове генерације. Хвала вам што то и радите –  рекао је Гак.

Он је навео да један од најбитнијих показатеља колико је сектор образовања важан јесте тај да је за ову годину у буџету издвојено 25 милијарди динара, што је дупло више у односу на пре пет година.

– Важно нам је да улажемо у овај сектор а то и чинимо – потврдио је Гак.

Он је истакао да је ово година у којој је фокус и даље на капиталним инвестицијама, како у школама тако и у вртићима.

– Ове године најзначајнија инвестиција биће реконструкција Девете гимназије. Осим тога, радови су започети на санацији, реконструкцији и обнови још 10 школа, чија је вредност око 600 милиона динара, а спремни су пројекти и за комплетне реконструкције још пет школа – Основне школе „Свети Сава”, Основне школе „Владислав Рибникар”, Трговачке школе „Стари град”, Спортске гимназије, Гимназије „Младеновац”. Наставићемо и даље да стварамо што боље услове и унапред се радујемо свим вашим успесима на овом нашем заједничком задатку – закључио је Гак.