среда, 23. фебруар 2022.

Весић: Изабрани извођачи за изградњу два нова вртића

Град Београд је изабрао извођаче за пројектовање и изградњу два нова вртића у Блоку 8а на Новом Београду и у насељу Алтина у Земуну, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић. 

Према његовим речима, после спроведеног тендера изабрани су најповољнији понуђачи са којима ће бити закључени уговори за пројектовање и изградњу ова два објекта, у вредности од 512 милиона динара, у којима ће бити смештено 426 деце. 

– Комбинована дечија установа у Блоку 8А на Новом Београду имаће бруто површину од 1.170 квадратних метара и у њој ће моћи да буде смештено 156 деце. Површина комплекса на коме ће се налазити вртић је 3.901 квадратни метар, нето вредност пројектовања и изградње је 169 милиона динара, а укупан рок за завршетак посла је 455 дана. Комбинована дечија установа уз Улицу Павла Вуисића у Алтини имаће бруто површину од 1.990 квадратних метара и моћи ће да прими око 270 деце. Локација на којој се гради вртић има површину од 66 ари, нето вредност посла је 343 милиона динара и укупан рок за завршетак радова је 500 календарских дана – објаснио је Весић.

Весић је истакао да је Град Београд, на његову иницијативу, у последње три године завршио изградњу шест вртића, и то у Новоградској улици у Земуну, у Улици Милоја Закића на Чукарици, у Белом Пољу у Обреновцу, у центру Сурчина, у Улици патријарха Павла у Раковици и у Курсулиној улици на Врачару. Тренутно се граде два вртића на Бежанијској коси и у насељу Степојевац. Уговорено је пројектовање и изградња, а пошто се пројектовање завршава, радови на изградњи вртића почињу у наредним месецима у насељима Сунчани брег, Браће Јерковић, у Сремчици, Миријеву, Борчи, Младеновцу, Лазаревцу, као и у Блоку 62 у Новом Београду. 

– Никада у историји Београда, откада постоји организована брига о деци предшколског узраста, није у три године изграђено 25 вртића – поручио је Весић.