четвртак, 24. фебруар 2022.

Весић: Почели радови на уклањању дивље депоније на општини Чукарица

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас почетку радова на уклањању дивље депоније на потоку Париповац, испод надвожњака у Трговачкој улици, на општини Чукарица.

Он је том приликом истакао да су грађани писали Општини Чукарица и Граду у вези са проблемом дивље депоније у овом делу Чукарице.

– Данас смо дошли овде да једном брзом акцијом очистимо сав овај неред, а онда ће „Београдводе” спровести цев којом ће извући све нелегалне прикључке. Те нелегалне прикључке спровешће кроз цев у колектор, тако да више неће бити непријатних мириса – рекао је Весић.

Oн је нагласио да ће за седам до десет дана површина бити уређена и тако престати да буде депонија које се сви стиде.

– Ово је доказ да сви заједно можемо да радимо. Ту мислим на Општину Чукарица, Град Београд и Министарство животне средине, а када заједно радимо, сваки део нашег града можемо да уредимо. На тај начин сваки део Београда постаје боље место за живот свих људи и са том праксом треба да наставимо – поручио је Весић. 

Председник општине Чукарица Срђан Коларић је рекао да је Општина, поред сарадње са Градом, својим средствима уклонила 18 дивљих депонија са своје територије. Он је упутио апел свим суграђанима да не стварају нове депоније јер ће тиме и животна средина бити много боља.

Догађају су, између осталих, присуствовали и државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш као и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић.