недеља, 20. март 2022.

Весић: Почела изградња водовода у насељу Трешњa

Заменик градоначелника Горан Весић данас је са сарадницима, у оквиру акције „Београд побеђује”, обишао својом покретном канцеларијом насеље Трешња где су почели радови на изградњи водовода.

Он је овом приликом изјавио да ће изградња водовода трајати три месеца и да се до лета очекује завршетак радова. 

– Данас је почела изградња водовода у Трешњи, насељу које се налази на територији општине Сопот. Пре више од годину дана обећао сам грађанима изградњу водовода јер је ово један од делова Сопота који нажалост нема воду. Од лета ће овде бити 1.400 прикључака и грађани ће имати воду – рекао је Весић.

Он је нагласио да се истовремено ради и пројектовање резервоара у још једном делу Сопота. 

– Ради се о насељу Ковиона где ће у наредних годину дана грађани добити воду. У току је пројектовање два резервоара, од којих је један у Трешњи, као и реконструкција резервоара у Шупљој стени. Ово је све неопходно како бисмо до краја године почели са изгрдањом водовода у Ковиони, где би требало да грађани следеће године добију воду. Као што сам испунио обећање да људи у насељу Трешња добију воду, тако ћу испунити и обећање да воду добије и насеље Ковиона – објаснио је Весић.

Према његовим речима, на територији општине Сопот се пројектује и резервоар на Дубрави.

– На овај начин ће се покрити висински делови Лисовића у Барајеву, Бабе и Губеревца у Сопоту. Сваки део града добија основну инфраструктуру и тако Београд побеђује. Хвала грађанима што су данас дошли и што су веровали да ће почети изградња водовода, а то свакако није било лако. Обећање је испуњено и идемо даље – закључио је Весић.