уторак, 17. мај 2022.

Весић: Лажне најаве бомби су специјални и психолошки рат против Србије

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да је јуче у више десетина школа у Београду стигла најава да се у њима налазе експлозивне направе, те да се после тога исто десило са мостовима и на крају са „Београдским водоводом”.

– Јасно је који су били циљеви. Прво деца јер смо најосетљивији на њих и то изазива највећу панику, потом мостови и на крају водовод, од чега зависи функционисање града. Хвала богу, све те дојаве су биле лажне. „Београдски водовод” је стратешко предузеће и имамо посебне процедуре у таквим случајевима, оне су испоштоване, тако да се вода нормално испоручује. Јасно је да је реч о хибридном рату против Србије и новом притиску на председника Вучића, а циљ је да се унесу нестабилност и немир у земљу и да се отерају страни инвеститори – казао је Весић за ТВ Хепи.

Београд и Србија спремни су уколико се тако нешто деси и за предстојећи Фајнал фор, а организована намера тога би била да се покаже како у нашој земљи није сигурно и да се наруши имиџ Србије, додао је Весић.

– Полиција је јуче саопштила да је реч о серверима из иностранства, тачније из неколико западних земаља, који коштају стотине хиљада долара и који се након тога уништавају. Врло је организовано. Прошли пут смо такође тражили међународну правну помоћ, да ли ћемо је добити не знам, пошто очигледно то никога тамо не интересује, а некима чак и одговара тај притисак на Србију – навео је Весић.

Ово је део специјалног, психолошког рата против Србије како би се људи заплашили и како би се створила нестабилност, оценио је Весић.

– Морамо да будемо спремни на такву врсту „рата”, то је нешто што нас чека, и тако ће свет, нажалост, изгледати у будућности и мораћемо многе своје процедуре да прилагодимо оваквим ситуацијама – истакао је Весић.