среда, 18. мај 2022.

Одржана завршна радионица едукативног циклуса „Еколошко васпитање, здраво одрастање”

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић присуствовао је данас у Основној школи „Драган Лукић” у насељу Бежанијска коса завршној радионици едукативног циклуса „Еколошко васпитање, здраво одрастање”. Ове радионице, које обрађују тему заштите животне средине, реализује компанија НИС у сарадњи са Удружењем „Чепом до осмеха”.

Младеновић је истакао значај овакве акције јер подстиче свест о очувању животне средине код деце. Захвалио је компанији НИС као друштвено одговорној компанији која брине о заштити животне средине.

– Ово је веома леп повод да заједно са компанијом НИС обиђемо једну од београдских основних школа. Град Београд има изузетно добру сарадњу са компанијом НИС. Више од 77 различитих пројеката урадили смо заједно од 2010. године путем програма „Заједници заједно”, а вредност тих пројеката je 286 милиона динара. Данас смо у школи „Драган Лукић” имали могућност да видимо колико је значајно да се улаже у образовање, колико то деци заиста значи, посебно у околностима које смо имали у последње две године, а везано за пандемију ковида-19 и прелазак на онлајн наставу – рекао је помоћник градоначелника.

Он је нагласио да је циљ овакве еколошке акције сакупљања чепова да у сарадњи са невладиним организацијама код деце створи свест о очувању природе и другачијем начину живота.

– То значи да буду одговорни према средини у којој живе, а та одговорност је нешто што морамо да негујемо. Ако то усадимо у свест младих имамо шансе да живимо у здравој средини у будућности. То неће бити лако, али захваљујући друштвено одговорним компанијама, невладиним организацијама, установама и институцијама можемо да створимо амбијент да се свест деце развија на прави начин да чувају своју околину – поручио је Младеновић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС, рекао je да је НИС друштвено одговорна компанија која је препознала значај улагања у екологију.

– Схватили смо смисао улагања у екологију и у том циљу спроводимо разне активности, од којих је једна рад са децом. Од тих активности нисмо одустали ни у време пандемије, а у тренутку када се све враћа у нормалу појачаћемо те активности. До сада смо у еколошке пројекте уложили више од 120 милиона евра, а у прошлој години смо заједно са Градом уложили у разне пројекте преко 18 милиона динара – рекао је Смирнов и додао да је велико задовољство учествовати у таквим акцијама.

Оља Ћоровић, директорка Основне школе „Драган Лукић”, захвалила је компанији НИС што су омогућили деци ове школе да стекну нова сазнања из области екологије.

– Ово није први пут да наша школа сарађује са компанијом НИС. Наша школа је добитник награде „Заједници заједно” од које смо два информатичка кабинета опремили паметним таблама и са 60 таблета – рекла је Ћоровићева.

Вања Петковић, председница Удружења „Чепом до осмеха”, истакла је да ово удружење већ годинама сарађује са компанијом НИС на разним активностима, а све у циљу да се побољша положај особа са инвалидитетом и едукују деца да шире солидарност према животној средини.