среда, 18. мај 2022.

Никодијевић: Београд је град кошарке, овогодишњи „Фајнал фор” један од најбоље организованих

Београд је град кошарке и радујемо се што ћемо у наредна четири дана заједно моћи да уживамо у најбољој европској кошарци, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић поздрављајући учеснике турнира „Фајнал фор Евролиге” у „Штарк арени”.

Сусрету са финалистима Евролиге пред сам почетак турнира присуствовао је заменик градоначелника Горан Весић, извршни директор Евролиге Ђорди Бартомеу, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, тренер Жељко Обрадовић, председник Организационог одбора турнира Горан Шашић, директор „Штарк арене” Горан Грбовић и други кошаркашки званичници.

Никодијевић је подсетио да је Београд 2018. године први пут био домаћин „Фајнал фора”.

– То је било једно изузетно такмичење које је остало у сећању свима у Београду, али и свим учесницима који су пре четири године били са нама. Још тада смо знали да ћемо се поново кандидовати за домаћина Ф4 и веома нам је жао што Берлин ове године, због епидемиолошке ситуације, није могао да организује финални турнир и верујем да ће у наредним годинама Берлин бити домаћин „Фајнал фора”. Драго нам је што сте данас са нама, Београд је град кошарке и верујем да ћете се осећати као код своје куће. Верујем да ће дворана бити пуна, атмосфера права кошаркашка, те да ћете понети најбоље утиске из нашег главног града – рекао је Никодијевић.

Захвалио је „Туркиш ерлајнсу”, генералном спонзору Евролиге, као и свима који су помогли у организацији.

– Захваљујем и заменику градоначелника Горану Весићу, који је први преузео иницијативу да Београд буде домаћин „Фајнал фора” када смо схватили да Берлин ове године неће моћи да организује финални турнир, као и свим волонтерима, спонзорима и онима који нам помажу да би овај турнир био један од досад најбоље организованих – рекао је Никодијевић.

Честитао је и свим играчима који су на претходно организованој свечаности добили награде и рекао да је уверен да ће на завршном турниру, од четвртка до суботе, бити показан највиши квалитет кошарке.

– Верујем да ово није последњи „Фајнал фор” који организујемо у Београду и да ћемо се кроз неколико година видети опет – истакао је Никодијевић.