среда, 18. мај 2022.

Донација Дома омладине Школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић”

Члан Градског већа Фадиљ Еминовић и помоћник секретара Секретаријата за културу Андрија Бојанић обишли су данас Школу за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић” у Земуну и том приликом уручили појачало за потребе школског оркестра, донацију Дома омладине.

– Музика је вид социјализације деце са оштећеним видом, а такође и један од начина да се истакну и покажу свој таленат – изјавио је Еминовић и додао да је и сам имао прилику да слуша наступ школског оркестра.

Директорка Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић” Јелена Вукић захвалила je на поклону у име школе и чланова који су део школског оркестра.

– Наши ученици постижу невероватне резултате на музичким фестивалима, а њихов труд и таленат ће уз ново појачало свакако доћи до изражаја и дати им мотивацију за следећа планирана ангажовања – рекла је директорка.

Вођа оркестра, ученик другог разреда средње школе, рекао је да је појачало дошло у најбољем тренутку и да захваљујући пробама и наступима успевају да забораве на тешке школске задатке.