четвртак, 26. мај 2022.

Наставља се сузбијање одраслих форми комараца

Из Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” су саопштили да Сектор екологије и унапређења животне средине наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У петак, 27. маја, од 18 до 24 часа третираће се акцијама са земље и воде локалитети: Ковилово, Јабучки рит, Глогоњски рит, језеро Велико блато, Овчански себеш, Рева, Дунавац, Бесни фок, Врбовско, Прелив, Широка греда Падинска скела, Дунавски насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар, Дунавски насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев дунавац, пут ка Старој Борчи, Обреновац – Забран, Котеж, Борча, Попова бара, Овча, Падинска скела, Мали Збег, Браћа Марић, Грга Андријановић и Партизански блок.

Препарат који се користи за термално замагљивање регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.  

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.